SAJTÓKÖZLEMÉNY a 25. Sommelier Bajnokságról 2022. október 9. / Budapest

A Magyar Sommelier Szövetség által szervezett, ezúttal 25. alkalommal sorra került országos bajnokságot, amelynek szakmai partnere és házigazdája a Winehub Holding Kft. volt, élénk érdeklődés kísérte a cég budapesti borközpontjában.

A fővédnöki és védnöki tisztségeket Dr. Nagy István agrárminiszter és a Magyar Bor Akadémia vállalták el. Együttműködő partnerek a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Chaine Egyesület voltak.

A versenyzők az első fordulóban írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg, amelynek eredményeként a döntőben 3 szakember folytathatta a versenyzést a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2022” címért, akik többek között arról adhattak számot, hogy hogyan állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor
pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint olyan tudásanyagról, mint különböző borok és párlatok felismerése, illetve szakmai leírása.

A Kozma Kálmán vezette, neves szaktekintélyekből összeállt zsűri (Pintér Katalin, Kovács László, Szik Mátyás, Fiáth Attila, Virágh Csaba és Besenyei Péter) döntése alapján az idei verseny győztese Giraldo Juan Sebastian a Félix Kitchen and Bar assistant head sommelier-je lett, aki először diadalmaskodott.

A második és a harmadik helyeken Kincses László Dávid a Tom George Osteria head sommelier-je és Pfeiffer Balázs a Werzer’s Hotel Resort Pörtscach sommelier-je végeztek.
Több különdíj is átadásra került, köztük a közönség által odaítélt, amelyet Kincses László Dávid nyert el. Valami díjakat ajánlott fel a házigazda Winehub, Ember Sándor és a Bock Pince is.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja 2020. és 2021. évi nyerteseinek járó plaketteket Slezsák Zoltán elnök átadta át.

Budapest, 2022. október 9.

További képek a bajnokságról itt tekinthetőek meg.

 

Tovább ⇒