A Magyar Sommelier Szövetség által elismert hivatalos sommelier szakmai képzés
Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.
Oktatók
Az oktatói csapat gerincét egyrészről a CEWI tanárai biztosítják, amelyet a tematikának megfelelően meghatározó részben Dip WSET diplomások, szakképzett szőlész-borászok, illetve gasztronómiában ismert szakemberek, másrészről pedig a Magyar Sommelier Szövetség által delegált sommelier bajnokok, elismert szakmai előadók alkotják.
A Magyar Sommelier Szövetség által delegált oktatók:
-Fabók Mihály, örökös Magyar Sommelier Bajnok
-Kozma Kálmán, Gundel Étterem Márkanagykövet
-Tüű Péter, kétszeres Magyar Sommelier Bajnok
-Evans Victoria, Magyar Sommelier Bajnok 2020
5 hetes képzés:
Hetente 1 nap, napi 2 előadásban (délelőtt/délután), összesen öt héten keresztűl. Vizsga egy előre megadott későbbi időpontban.
Létszám: A kurzus minimum 10 fő esetén indul
Képzés időpontja: 2020. október 5, 12, 19, 26 és november 2.
Tematika
1. Kóstolás elmélet és gyakorlat
2.Szőlészeti-borászati alapfogalmak
3.Legfontosabb hazai és nemzetközi szőlőfajták
4.Legfontosabb hazai borvidékek
5.Legfontosabb nemzetközi borvidékek és borstílusok
6.Pezsgők
7.A sommelier feladatköre
8.Étel-bor párosítás, gyakorlati képzés (kihelyezett étteremben)
9.Borpiaci ismeretek alkalmazása a készletezésben és borlap összeállításban
10.Egyéb ital ismeret:
· Ásványvíz
· Koktél, Spirit, Kávé és tea
11.Vizsga: időtartam 2 óra
· Gyakorlati vizsga
· Kóstolás
· Elméleti vizsga: teszt és esszé
A tanfolyam tematikája egyrészről a Magyar Sommelier Szövetség által felkért Kozma Kálmán és Ember Sándor által összeállított sommelier oktatási tananyagra, másrészről pedig a CEWI, Wine and Spirit Education Trust (WSET) nemzetközi struktúrát követő bővített képzésére épül. Ezáltal lefedve, mind a sommelier szakmai részt, mind pedig a bővített borszakmai részt.
Az egyes előadások hossza: 3-3.5 óra, melyen az elméleti tananyag mellett természetesen, minden órán nagy hangsúlyt kap a gyakorlati kóstolás rész, a tematikáktól függően 4-6 bor kóstolása tanóránkként sommelier gyakoralti képzéssel egybekötve.
Feltételek, árak
Tanfolyamon való részvétel feltétele
· Igazolt vendéglátóipari tapasztalat vagy
· Igazolt vendéglátóipari végzettség vagy
· Előzetes szakmai felmérő teszten való megfelelés
Képzés ára: 110.000 Ft + áfa
Jelentkezés: cewi.hu/jelentkezes
Információ: fotitkar@sommelierhungary.hu
Helyszín
A tanfolyam a város szívében elhelyezkedő Hotel Zenit Budapest Palace**** konferencia szalonjában kerül megrendezésre. A szálloda a Váci utca és a kozmopolita Vörösmarty tér mellett, Budapest leghíresebb és legnépszerűbb bevásárló-övezetében található.A Hotelnek otthont adó, varázslatos, 1820-as épület, a híres magyar építész, Pollack Mihály munkája, számos fővárosi épület és a Nemzeti Múzeum mellett.A szálloda másik nagy vonzereje a látványkonyhás étterem, a különálló Divin Porcello sonkabár és a Jacques Liszt kézműves látványpékség amelyeket a hallgatók kedvezménnyel vehetnek igénybe.
Cím: 1051 Budapest, Apáczai Csere János utca 7.
Web:
Facebook: https://www.facebook.com/CEWI-Central-European-Wine-Institute-153379754672236/