A szövetség

en

A Magyar Sommelier Szövetség 2011 tavaszán alakult meg. A Szövetséget a Fővárosi Bíróság 2011. június 1-jén a társadalmi szervezetek nyilvántartásába vette.

Megalakulásunk válasz arra a “gasztro-forradalomnak” nevezett jelenségre, ami hihetetlen változásokat hozott a magyar vendéglátás köreibe. Az új irányzatok, konyhatechnikai bravúrok, a nemzetközi paletta izgalmas és színes forgataga felkészült, naprakész ismeretekkel felvértezett szakember gárdát kíván.

Hiszünk abban, hogy szakmánk a gasztronómia, a borászat, a vendéglátás és az idegenforgalom találkozási pontja. Párbeszédre, együttműködésre és egy nagyszerű közös utazásra hívjuk a szakma képviselőit.

Lojális, erős, összetartó csapat áll mögöttünk, szakembereink elismert és közismert tagjai a honi gasztronómiai palettának.

A Magyar Sommelier Szövetség tagjai mélyen elkötelezettek a szakma élet jó hírének öregbítése mellett. Pártolóink a hazai és a nemzetközi gasztronómiai élet nívós szereplői, borászatok, éttermek, forgalmazók, ami lehetővé teszi, hogy tagjaink egy olyan friss, pezsgő szakmai élet részesei lehetnek, ami napi szinten inspirálja őket, fejleszti tudásukat, tágítja ismereteik körét.

Célunk, egyszerre a hagyományőrzés és a hagyományteremtés: fontosnak tartjuk, hogy ennek az értékes, méltán megbecsült szakmának a hagyományait megőrizzük, ugyanakkor friss, dinamikus irányzatokat is átemeljünk a mindennapi munkánkba.

Kitartó munkával kívánunk a MASOSZ tagjainak biztos hátteret nyújtani, következetesen összehangolt szakmai képzést biztosítani és hatékony érdekképviseleti szervezetként fellépni. Célunk a szakmai összefogás, a magyar szakemberek nemzetközi sztenderdek szerinti képzése, a minőségbiztosítás és a szakmai érdekképviselet. Hisszük, hogy a közös munka és az egészséges versengés, a nívós szakmai megmérettetés együttesen jelentik a közösségi és egyéni fejlődés kulcsát.