26. Magyar Sommelier Bajnokság

Magyar Sommelier Szövetség hivatalos Közleménye

Köszönet!

Nagy köszönetet mondunk Mindazoknak, akik a hétvégén megtartott országos, hivatalos Magyar Sommelier Bajnokságon megjelenésükkel megtisztelték a rendezvényt. A rendezvény jó hangulatban telt, magas színvonalon küzdöttek a versenyzők és jó volt látni, hogy más vidéki és kisebb budapesti sommelier társulások, klubok képviselői is kíváncsiak voltak a rendezvényre, tapasztalatszerzés céljából megjelentek. Reméljük, a verseny eléri célját és az asztalnál dolgozó versenyző kollegák is emelni fogják a magyar gasztronómia és magyar borászatok hírnevét.

Külön köszönet illeti a Kormányzat részéről Rókusfalvy Pál Kormánybiztos urat, az Agrárminisztérium részéről Gál Péter főosztályvezető urat és Koch Csabát a Magyar Borakadémia elnökét, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel és gondolataikkal megnyitották és lezárták az eseményt.

Hálásak vagyunk Veszprém Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programsorozat szervezőinek és a Betekints Wellness és Konferencia Hotelnek, akik otthont adtak a rendezvénynek és segítették teljes odaadással.

Köszönetet mondunk a Versenyzőknek, akik vállalták a megmérettetést és az őket felkészítő szakembereknek. Tisztelettel gratulálunk a versenyzőknek: Magyarország hivatalos Sommelier Bajnokának, Nádházi Norbertnek (Babel Budapest Étterem), valamint a második helyezett Molnár Andrásnak (Garay Élménypince, Szekszárd) és a harmadik helyezett Pfeiffer Balázsnak (Restaurante Raimunda, Madrid).

Elismerés a zsűrinek, név szerint: Kozma Kálmán (zsűrielnök), Domián Emese (Borakadémikus), Gál Péter (miniszteri megbízott), Horkay András (Borakadémikus), Malatinszky Csaba (első Magyar Sommelier Bajnok és borász), Szik Mátyás (háromszoros Magyar Sommelier Bajnok), Virágh Csaba (head sommelier, Párizsi Udvar) és végül, de nem utolsó sorban Figula Mihálynak (Év Bortermelője Magyarországon 2022) valamint Moderátorainknak: Fabók Mihálynak (háromszoros Magyar Sommelier Bajnok) és Varga Norbertnek (két Michelin csillagos STAND Étterem head sommelier) akik megjelenésükkel és szakmai tudásukkal, – elhivatottságukkal kitüntették a rendezvényt.

Támogatóinknak is köszönet, akik gondoskodtak a kiváló poharakról, vizekről, borokról, párlatokról, kávéról, és itt szeretnénk megemlíteni a sajtó munkatársait is, akik teret adnak a rendezvény hírének, ezáltal is népszerűsítve a megmérettetést.

Reméljük Jövőre, „Veletek”, – ha nem is – Ugyanitt (hanem új helyszínen) találkozhatunk!

A Magyar Sommelier Szövetség elnöksége nevében,

Slezsák Zoltán elnök

A bajnokságról készült képek megtekinthetőek itt.

Tovább ⇒