A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események

 

2017. május 22. Főzdepark 1106 Budapest, Maglódi út 47. Új hullám a kisüzemi sörfőzésben

tovább >>
 

2017. május 8. Eger PETRÉNY WINERY szakmai kirándulás

tovább >>
 

2017. január 16. Andante Borpatika Bocor pince

tovább >>
 

2016. december 5. Gundel étterem Évzáró vacsora és közgyűlés

tovább >>
 

2016. november 24. Olasz Kultúrintézet

tovább >>
 

2016. november 24. Bükkalja szakmai kirándulás

tovább >>
 

2016. november 14. Gundel étterem Sógorok látogatása

tovább >>
 

2016. november 10. Budapesti Olasz Kultúrintézet

tovább >>
 

2016. október 24. Andante borpatika Sápi gyümölcsbor kóstolás

tovább >>
 

2016. október 10. Mór Geszler Családi pince szakmai túra

tovább >>
 

2016. szeptember 5. Gundel étterem Sörbírálat amerikai módra

tovább >>
 

2016. augusztus 22. Dréher Sörgyár

tovább >>
 

2016. július 1. Gundel étterem Saké kóstoló

tovább >>
 

2016. május 3. Veritas YEALANDS ESTATE KÓSTOLÓ

tovább >>
 

2016. április 26. Eger Kovács Nimród és Bolyki János szakmai kirándulás

tovább >>
 

2016. április 18. Submarine Station étterem "mert Badacsonyból sosem elég"

tovább >>
 

2016. március 21. Kárpátia étterem Badacsonyi Trió

tovább >>
 

2016. évi Magyar Sommelier Bajnokság

tovább >>
 

2016. február 16. Veritas Cognac És Armagnac Kóstoló

tovább >>
 

2016. február 08. Gundel étterem Bükki Borvidék Bemutatkozása

tovább >>
 

2016. január 22. Gundel étterem Két Hegyalja Áts Károly & Balla Géza kóstoló

tovább >>
 

2015. december 07. Stex Ház Évzáró Vacsora

tovább >>
 

2015. november 9. Tokaj Kereskedőház–Holdvölgy–Zsirai szakmai kirándulás

tovább >>
 

2015. október 26. Veritas A Hordó Használata A Modern Borászatban

tovább >>
 

2015. október 05.Mecseknádasdtól Mozsgóig Hetényi Ebner pincék látogatása

tovább >>
 

2015. szeptember 07. Gundel étterem Olaszrizling vakkóstoló

tovább >>
 

2015. augusztus 03. Balatonfelvidéki Bortúra

tovább >>
 

2015. szeptember 28. Zenit Hotel DÉL-OLASZORSZÁG IKONJAI

tovább >>
 

2015. június 22. Szekszárdi bórtúra Bodri és Mészáros pincékbe

tovább >>
 

2015. május 18. Stex Ház Díjnyertes Sörök Bemutatása

tovább >>
 

2015. április 13. Veritas Borkereskedés Brunello vertikális kóstoló

tovább >>
 

2015. március 30. Gundel étterem Szent Donát birtok

tovább >>
 

tovább >>
 

2015. március 16.Francia Intézet Médiatárában Francia borok kóstolója

tovább >>
 

2015. március 10. Stex kávéház Csokoládé - Borok párosítása

tovább >>
 

2015. február 09. Oinos borbárban ÓPERENCIÁN INNEN ÉS TÚL

tovább >>
 

2015. január 26. Gundel étterem Nachbil Borászat

tovább >>
 

2015. január 12. Gundel étterem isi rapid technológia

tovább >>
 

2014. december 01. Stex Ház Évzáró Közgyűlés

tovább >>
 

2014. november 24. Gundel étterem Dűlők ízei – Tokaj más szemmel

tovább >>
 

2014. november 24. Gundel étterem A buborékok világa

tovább >>
 

2014. október 13. Assisi étterem Béres Vertikális Furmint Kóstoló

tovább >>
 

2014. október 6. Pirítós Söröző Kaltenecker kézműves sörök és sörkorcsolyák

tovább >>
 

2014. szeptember 29. Gundel étterem A Hordók Szerepe A Modern Borászatban

tovább >>
 

Beszámoló a 2014.09.03.-ai Elnökségi Ülésről.

tovább >>
 

2014. augusztus 18. Dél - Balaton két borászatához látogatunk el.

tovább >>
 

2014. július 28. Kárpátia étterem Két kézműves pincészet bemutatkozása.

tovább >>
 

2014. június 30. Stex Ház Olivaolaj Kóstóval Egybekötött Továbbképzés

tovább >>
 

tovább >>
 

tovább >>
 

Beszámoló a 2014.06.16-ai Elnökségi Ülésről.

tovább >>
 

2014. június 12. Budavári Sörfesztivál

tovább >>
 

2014. június 02. Stex Ház Szeleshát Szőlőbirtok

tovább >>
 

2014. május 26. Stex Ház Maurus Pincészet

tovább >>
 

2014. május 05. Big Foot Sörfőzde, Domony, Fő út 130.

tovább >>
 

2014. április 28. Symbol étterem Kézműves Sörök Farkas Krisztián

tovább >>
 

2014. április 14.Gundel étterem Igaziolivaolaj és Szent Benedek Pincészet

tovább >>
 

2014. április 07.Symbol étterem Iniesta Pincészet Spanyolország és etyeki Sonkamester

tovább >>
 

2014. március 31.Symbol étterem Balla Géza pincészet Erdély

tovább >>
 

2014. március 24.Gundel étterem a CSOBÁNCI BAZALT KÖNNYEI

tovább >>
 

2014. március 10. 16:00- óra Tea Kóstólóval Egybekötött Továbbképzés Stex Ház

tovább >>
 

Magyar Sommelier Bajnokság 2014.

tovább >>
 

2014. február 21.Royal Cognac különleges kóstoló

tovább >>
 

2014. évi Magyar Sommelier Bajnokság - VERSENYKIÍRÁS

tovább >>
 

2014. február 10.Rizmajer Kézműves Sörfőzde

tovább >>
 

A Magyar Sommelier Szövetség januári Szakmai Napja

tovább >>
 

Magyar Sommelier Szövetség Első Sommelier Gyakorló Bajnoksága

tovább >>
 

2013.10.07.Molinari kávékóstolóval egybekötött előadás

tovább >>


Aktuális események

 

2012. december 17. Stex Ház, Budapest

A Magyar Sommeleir Szövetség Évzáró összejövetele, kötetlen beszélgetéssel, borkóstolóval.

 

2012. október 15. Ybl Palota, Budapest

A hetedik MASOSZ szakmai napon egy fergetegesen jól előkészített, komoly munkával, példa értékűen szervezett eseményen kaptak meghatározó élményt a megjelent szövetségi tagok. A program címe: "ELBAI ÉS TOSCÁNAI AUTOCHTON BOROK KÓSTOLÓJA A BOROKKAL HARMONIZÁLÓ FALATKÁKKAL". Mindezt Olaszországban élő tagtársunk, Kulcsár Erzsébet szervezte meg. Külön köszönet illeti őt! Az esemény előadója személyesen Antonio ARRIGHI úr volt, aki borász és ezen felül az Olasz Sommelier Szövetség (A.I.S.) elbai delegátusának vezetője. Kimondottan a kóstoló megtartásáért jött Magyarországra és azért, hogy találkozhasson a Magyar Sommelier Szövetség tagjaival.

 

2012. október 15. Sopron

Az ötödik MASOSZ szakmai kiránduláson Sopronba látogatott a szövetség. Három jeles pincészetet látogattak meg a szakemberek. ifj. Franz Weninger Pincészetét Balfon, id. Franz Weninger Pincészetét Horitschonban, Ausztriában, valamint Ráspi, alias Horváth József Pincészetét és itt egy remekbe szabott vacsorát is elköltöttek tagjaink.

 

2012. szeptember 30. és október 1. között, Dunakiliti, Szigetköz

Az Első Professzionális Közép-Európai Sommelier Bajnokság nagy sikerrel zajlott le a soproni Bormarketing Műhely és a Magyar Sommelier Szövetség szervezésében hat ország hét csapatának részvételével. Jelen volt: Magyarország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia (2 csapattal) és Szlovákia. A győztes és ezzel a "2012. év Közép-Európa Sommelier Bajnoka" cím birtokosa a romániai színekben versenyző Iulia Scavo, aki kismamaként versenyzett hősiesen és jelentős szakmai fölénnyel.

A VinCE Magazin cikkjéért kattintson ide!

 

A Bajnokkal készített interjút ide kattintva olvashatja a VinCE Magazinból.

 

2012. szeptember 24. Etyek

A negyedik MASOSZ szakmai kirándulás alkalmával Etyekre látogatott el a szövetség. Három kiemelkedő pincészet vendégszeretetét élvezték a sommelier-k: a Haraszthy Pincészetét, Hernyák Birtokét és a Kertész családi Pincészetét.

 

2012. szeptember 12-13. Budapesti Cervantes Intézet

SZEGA SONKA-WORKSHOP (a Budavári Borfersztiválon megrendezett I. SPANYOL SONKASZELETELÔ VERSENY előkészítéseként) Az illő borok kiválasztásában a Masosz szakemberei, Kovács Antal, Fabók Mihály, Varga Norbert és Kertai Zoltán vettek részt.

 

2012. július 16. XO Bistro, Budapest

A hatodik MASOSZ szakami napra személyesen Kozaemon Nakashima úr, autentikus szaké készítő jött el Japánból a magyar sommeleir-khez , hogy az 1702 óta tradicionálisan működő NAKASHIMA Sake Brewing Co. Ltd. minőségi szaké szortimentjét bemutassa Yuji Katagi szaké sommelier közreműködésével.

 

2012. július 12. Kempinski Hotel Corvinus*****, Budapest

Az Első Professzionális Közép-Európai Sommelier Bajnokság sajtótájékoztatója a Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. együttműködésében - Letöltés

 

2012. május 21. Villány

A harmadik MASOSZ szakmai Kirándulás alklamával a Bock Pince és Gere Attila Pincészete hívta meg a szövetség tagjait birtok- és pincelátogatással egybe kötött, szívvel-lélekkel szervezett borkóstolóra és csodálatos gasztronómiai kalandozásokra a BOCK Panzó Étterembe és a Gere Crocus - Mandula Éttermébe.

Dr. Kosárka József tagtársunk beszámolójáért kattintson ide!

 

2012. május 7. Stex Ház, Budapest
A Magyar Sommelier Szövetség rendes éves közgyűlése.

A 2011. évi elnökségi beszámoló, valamint a 2011. évi Etikai és Felügyelő Bizottsági beszámoló előadása, vitája, elfogadása.
Kovács antal alelnök előadása "A hazai sommelier szakma távlatairól"
Vincze Béla piaci bevezetés előtt álló borainak kóstolója, majd a már ismert Arcanum tételek legújabb évjáratainak bemutató kóstolója
Erőss János kereskedelmi vezető, tagtársunk előadásában.

 

2012. április 3. Stex Ház, Budapest

’’Pálinka ismeret bővítése’’ címmel az 5. MASOSZ szakmai nap témája pálinka ismereti továbbképzés kóstolóval egybe kötve. Kisüsti és toronylepárlással készült pálinkák, ezek házasításai, valamint elő- és utópárlatok bemutatása, elemző kóstolása a Brill Pálinkaház és a Spiritus Primus Pálinkafőzde segítségével, ill. a pálinkahibák a Corvinus Egyetem mintáinak segítségével.

 

2012. március 26-29. VINITALY, Verona, Olaszország

A Magyar sommelier szövetség és a VinCE Magazin közreműködésének eredménye képpen Faragó Dorottya, a Vinitaly zárt pályázat nyertese, a szövetség rendes tagja is a Veronai Vásár meghívására vesz részt a Vinitaly Nemzetközi Bor és Szeszesital-ipari Kiállításra szervezett tanulmányúton.

 

2012. március 20. Kárpátia Étterem, Budapest

Budapesten a Mádi Kör; ilyen még nem volt! A 4. MASOSZ szakmai napon a Kárpátia Étteremben adott elő Szepsy István a Mádi kör képviseletében, majd az összes Mádi Kör tag borait megkóstolhatta a szakma.

 

2012.február 5. Corinthia Hotel Budapest*****

Vida Péter a 2011. Év Bortermelője tiszteletére rendezett Magyar Bor Akadémia gálaebéden az italszerviz biztosításában közreműködtek a Magyar Sommelier szövetség rendes tagjai Varga Norbert vezetésével

 

2012.február 2. Anna Grand Hotel****, Balatonfüred

XXXIII. Országos szőlész-borász továbbképző tanfolyam Meghívott vendégként Káli Ildikó elnök tartott előadást a bor szervírozásáról és a sommelier szerepéről a résztvevő szakembereknek

 

2012.január 31. Pesti Disznó Gasztrobár, Budapest

Szarvasgombát túr a Pesti Disznó! 3. MASOSZ Szakmai Nap Szakács Józseffel és Bereznay Tamással

 

2012.január 27. Hungexpo, Budapest

Szőlészet és Pincészet 2012 kiállítás (AGRO-MASHEXPO) "A sommelier - a borértékesítés utolsó láncszeme" címmel Klemens Ádám főtitkár adott elő a sommelier szerepét és a borfogyasztási kultúrát népszerűsítendő

 

2012.január 26. MASOSZ hírlevél

A Magyar Sommelier Szövetség és a VinCE Magazin közös pályázatának eredményhirdetése. Kiderült ki utazik a VINITALY-ra és kinek a cikke jelenik meg a VinCE nyomtatott hasábjain: Faragó Dorottya a Spirit Hotel Thermal Spa ***** Sárvár sommelier-je a szerencsés!

 

2012.január 25. Hungexpo, Budapest

Szőlészet és Pincészet 2012 kiállítás (AGRO-MASHEXPO) "A sommelier: a borkultúra nagykövete" címmel Káli Ildikó elnök adott elő a sommelier szerepét és a borfogyasztási kultúrát népszerűsítendő

 

2012. január 19-20. Hotel Sopron****

A XII. Magyarországi Bormarketing Konferenciát támogatta a MASOSZ, továbbá a Szövetség minden tagja 30% kedvezménnyel vehetett részt az eseményen. "Sommelier trendek a magyar csúcsgasztronómiában" címmel Káli Ildikó elnök és Klemens Ádám főtitkár tartott előadást, a prezentáció anyagáért katt ide!

 

Zárt pályázati felhívás a 2012. évi Vinitaly Kiállításon való részvételre 1 fő sommelier részére.

A Magyar Sommelier Szövetség, együttműködésben a VinCE Magazinnal zárt pályázatot hirdet, "asztal mellett", aktív sommelier-ként dolgozó rendes tagjai között, a 2012. évi Vinitaly Kiállításon való ingyenes ki- és visszautazást, kint tartózkodást, ellátást és részvételt magában foglaló támogatásra. Részleteket lásd a mellékletben.

 

2011. november 21. Etyek

Második MASOSZ szakmai kirándulás, Bemutatkozott a Czimeres Pálinkamanufaktúra Etyeken

 

2011. november 19. XO Bistro, Budapest

Második MASOSZ szakmai nap, Angyalvár Pincészet, Süttő; Creativus Pincészet, Écs; Fabro Pince, Paks.

 

2011. november 3-5. Hongkong Wine Fair

A Magyar Sommelier Szövetség Elnöke Káli Ildikó részt vesz a Hongkongi Nemzetközi Bor és Szeszesitalok Szakvásárán (Hongkong Wine Fair) a vásár meghívására, lobbi tevékenységet folytat a szövetség ASI tagságával kapcsolatosan.

2011. október 25. Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaj-Hegyalja

Első MASOSZ szakmai kirándulás, Aszúszüret a Disznókőnél és vertikális Aszú kóstoló

 

2011. október 24. Curia Vendéglő, Budapest

Első MASOSZ szakmai nap, Malatinszky Csaba: Terroir, Grand terrorir avagy a Cabernet franc Villányban.

 

2011. október 11.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Sommelier Bizottságának versenyfelhívása

 

2011. szeptember 20. Kárpátia Étterem, Budapest

A Magyar Sommelier Szövetség első, hivatalos sajtótájékoztatója megalakulásáról. - Letöltés

 

 

2011. szeptember 9. LARUS Étterem és rendezvényközpont, Budapest

A chilei Concha y Toro Pincészet Casillero del Diablo borsorozatának bemutatkozó ebédje.