A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események


2016. február 16. Veritas Cognac És Armagnac Kóstoló


Időutazás Cognac és Armanac tájain
A Magyar Sommelier Szövetség és a Veritas Borkereskedés közös szervezésében mutatkozott be a legendás francia párlatház, a Lhéraud. A 90 hektáros armagnaci és 200 hektáros cognac-i szőlőbirtokkal rendelkező cég kereskedelmi igazgatója, Alin Ursu vezetett bennünket végig a két nagyhírű bor- és párlatvidék képzeletbeli Sztüksz folyóján mint Kharon, a mitológiai révész – egy nagy különbséggel, hogy mi nem az alvilágba, hanem a párlatok legfelső világába kaphattunk bebocsájtást.
Minden körítés helyett álljon itt a nagyszerű sor:
1.       5 éves VSOP Armagnac limousine tölgyfa hordóban érlelve, krémes, vaníliás utóízekkel.
2.       1985 Bas Armagnac Baron Gaston Legrand, aszú-arany színnel és selymes textúrával.
3.       1976 Bas Armagnac sok évtizedes korú, fatüzelésű berendezésben párolva, széles távlatokkal.
4.       Cognac Apellation Petit Champagne VSOP, Markus Del Monego német sztársommelier kedvenc konyakja.
5.       Cognac Cuvée 20 – Petit Champagne, húsz éves fahordós érlelés után alkoholtartalma 43%-ra csökkent. Gazdag, vibráló és komplex.
6.       Obusto Cognac 25 éves a legfiatalabb komponense is! Valószínűleg fiatal kubai lányok kezéből kikerült szivarral együtt mutatja legjobb formáját.
7.       Cognac  EUGENIE XO. 30 éves fahordós érlelését a Kreml uraik is becsülik évi több száz palackos megrendelésükkel.
8.       Cognac 1966 Millesime. 2014-ben palackozva, addig hordóban pihent. Komoly alkat, vibrálóan friss még mindig.
9.       1914 Cognac Millesime! 102 éves! A nők cognac-jának is nevezik, mert a férfiak abban az időben háborúztak, a nők végezték a szőlőmunkákat és a párlást is. Az utolsó 59 palack van már csak forgalomban, siessünk beszerezni. Már ha van elég vagyunk. 
Cseh Gábor
 

vissza