A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események


2015. szeptember 07. Gundel étterem Olaszrizling vakkóstoló


Olaszrizling vakkóstoló a Gundelben


Csordultig megtelt a Gundel Andrássy terme a Magyar Sommelier Szövetség első fajtakóstolóján, melyen hazánk legnagyobb területen termesztett szőlőfajtájának bora, az Olaszrizling került górcső alá. A MASOSZ szakmai célkitűzése az is, hogy tagjai minél jobban megismerhessék a különböző, főleg hazai szőlőfajták jellemző tulajdonságait és értékeit.

Ezen elgondolás keretében kóstoltuk azt a 15 bort, melyet Horváth Lajos tagtársunk gyűjtött össze borászatoktól (köszönjük a fáradságos munkát). A kezdeményezés egyik alapelve az volt, hogy összehasonlíthatók legyenek a forgalomban lévő, különböző értéket képviselő, más-más technológiával és elképzelés alapján készült borok és ez által a fajtát is jobban megismerhessük. A választékban 7 pincészet 15 tétele szerepelt, melyeket 20-as pontrendszerben értékeltünk. A bírálat során mindenki elmondhatta egyéni véleményét az előzőleg vakon kóstolt borról, és így közösen cserélhettünk tapasztalatokat a fajta előnyeiről és egyes tételek esetleges hátrányairól.

A kóstolás során különböző stílusok és minőségi különbségek is intenzíven kirajzolódtak, viszont a borok megítélésében viszonylag egységes volt a megjelentek véleménye.


Fabók Mihály, Sommelier


Magyar Sommelier Szövetség szakmai napja
Gundel Étterem, 2015.09.07

Tisztelt Tagtársak! Kedves Kollégák! Szeretettel meghívunk a 2015. szeptember 7-én (hétfő) 15:00 órakor tartunk a (1146 Budapest, Gundel Károly O Gál Lajos - Kovács Zoltán Pincészete Spiegelberg Borpince A Magyar Sommelier Szövetség első alkalommal szervez (egy sorozat kezdeteként) fajtakóstolót, mely során a résztvevőknek lehetőséget kapnak 20 pontos rendszerben vakkóstolón több, mint egy tucat Olaszrizlinget kóstolni, minősíteni, pontozni szakmai vezetés mellett. Az első 26 jelentkező regisztrálását tudjuk fogadni. A regisztráció során előnyben részesülnek a Magyar Sommelier Bajnokságon résztvevő illetve dolgozó tagtársaink. Az esemény zártkörű. A rendezvényen kizárólag a Magyar Sommelier Szövetség azon rendes és pártoló tagjai vehetnek részt előzet számlájára beérkezett. A regisztráció és a részvétel ingyenes. zoltan.slezsak@sommelierhungary.org Tisztelt Tagtársak! Kedves Kollégák! Szeretettel meghívunk a Magyar Sommelier Szövetség szakmai napjára, (hétfő) 15:00 órakor tartunk a GUNDEL étterem különtermében 1146 Budapest, Gundel Károly út 4.) VAKKÓSTOLÓ OLASZRIZLING FAJTAKÓSTOLÓ Kovács Zoltán Pincészete BioVitis -Tornai Pincészet - Pálffy Pince - Bujdosó Borászat Szövetség első alkalommal szervez (egy sorozat kezdeteként) fajtakóstolót, mely során a résztvevőknek lehetőséget kapnak 20 pontos rendszerben vakkóstolón több, mint egy tucat Olaszrizlinget kóstolni, minősíteni, pontozni szakmai 26 jelentkező regisztrálását tudjuk fogadni. A regisztráció során előnyben részesülnek a Magyar Sommelier Bajnokságon résztvevő illetve dolgozó Az esemény zártkörű. A rendezvényen kizárólag a Magyar Sommelier Szövetség azon rendes tagjai vehetnek részt előzetes regisztráció után, akik 2015. évi tagdíja a Szövetség A regisztráció és a részvétel ingyenes. Regisztrálni Slezsák Zoltán zoltan.slezsak@sommelierhungary.org e-mail címen 2015.szeptenber 4. 20:00 óráig. apjára, melyet étterem különtermében Tornai Pincészet Bujdosó Borászat - Szászi Pince Szövetség első alkalommal szervez (egy sorozat kezdeteként) fajtakóstolót, mely során a résztvevőknek lehetőséget kapnak 20 pontos rendszerben vakkóstolón több, mint egy tucat Olaszrizlinget kóstolni, minősíteni, pontozni szakmai 26 jelentkező regisztrálását tudjuk fogadni. A regisztráció során előnyben részesülnek a Magyar Sommelier Bajnokságon résztvevő illetve dolgozó Az esemény zártkörű. A rendezvényen kizárólag a Magyar Sommelier Szövetség azon rendes . évi tagdíja a Szövetség Regisztrálni Slezsák Zoltán elnöknél lehe
 

vissza