A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események


2015. március 10. Stex kávéház Csokoládé - Borok párosítása


Beszámoló a Magyar Sommelier Szövetség Szakmai Napjáról
CSOKOLÁDÉK- BOROK PÁROSÍTÁSA

Március 10-én kellemes műhelymunka résztvevői lehettek a Magyar Sommelier Szövetség tagjai, akik ezúttal különböző területekről származó csokoládékhoz kóstoltak hozzájuk leginkább megfelelőnek tűnő borokat.
A résztvevőket a Timmy praliné kézműves csokoládé manufaktúra
(Bp. XIII. ker. Pozsonyi út 49.)
tulajdonosa, Nagy Tímea szakavatott prezentációja avatta be a dél-amerikai (perui, kolumbiai, ecuadori) és afrikai alapanyagok világába, amelyek rendkívül változatos csokoládé és bonbon készítményeket eredményeztek, egyrészt jellegzetességeik, másrészt a készítői kreativitásnak köszönhetően.

Bár a megfelelő ízharmónia elérése korántsem
egyszerű feladat, a régi sztereotípiák megdöntésére hivatott kísérletezés ezúttal is hasznosnak bizonyult. A Domínium, Jackfall, és a Lisicza pincészetek borai megmutatták, hogy a csokoládékkal történő párosítás lehetőségei nyitottak és érdemes azokat továbbgondolni.

 

vissza