A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események


2014. november 24. Gundel étterem A buborékok világa


Gyakorló Bajnokság

Magyar Sommelier Szövetség
Tamatikus Gyakorló Bajnoksága
 
 
 
 
A Magyar Sommelier Szövetség 2014. november 10-én rendezte meg Tematikus Gyakorló Bajnokságát a Gundel Étterem különtermében „A buborékok világa” címmel.
A közös gyakorlás célja magas szintű pezsgő szerviz biztosítása az éttermi munka során az asztal mellett, vagy akár nemzetközi versenyeken is.
A verseny lebonyolításában nagy segítségünkre volt a Törley Pezsgőpincészet, a Garamvári Szőlőbirtok, a Kreinbacher Birtok, a Patricius Borház, az IFDT, a Prosecco.hu, a Bock Pincészet, a Borudvar Borkereskedés, akik biztosították a versenyzéshez szükséges pezsgőket. A nagy szortimentből csodálatos pezsgőket kóstolhattak, jellemezhettek, mutathattak be és szolgálhattak fel a verseny résztvevői.
 
Reggel 9.00-kor gyülekeztek a  „versenyzők”, valamint a meghívott neves vendégek és  szervezők. A vendégek jelenlétében oldották meg a feladatokat a regisztrált résztvevők, többek között elméleti tesztkérdésekre válaszoltak, pezsgőt szolgáltak fel a nemzetközi standard szerit, mely során a felszolgált pezsgőt is jellemezték, vakkóstolt pezsgőkhöz ételeket párosítottak.
Minden elméletben és gyakorlatban felmerülő kérdést részletesen kitárgyaltunk a helyszínen, melyek természetesen sok tanulsággal is szolgáltak. 
A nap egyik látványos eleme a „pezsgő szablyázás” volt, melyet Marczingós Zoltán (Bor és Más) mutatott be (természetesen tökéletes technikával, hibátlanul!) champagne-i élménybeszámolója keretében. A zsűri munkájában részt vett Garamvári Judit is. A gyakorlás után „munka ebéd” következett, ahol mindenki a Magyar Sommelier Szövetség vendége volt.
A közös gyakorlás során újra bebizonyosodott, hogy mindnyájan tanulhatunk egymástól, ami egyértelműen segít a szakmai fejlődésben. Ezen a napon senki nem volt versenytárs, minden résztvevő nyertesként tért haza.
 
Köszönet a Szponzoroknak, akik fontosnak tartották, hogy kiváló pezsgőikkel elősegítsék a magyar sommelier-k és a vendéglátásban dolgozó kollégák szakmai továbbképzését!
 
 
Fabók Mihály-Schneider Miklós (szervezők)
 
 

vissza