A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos honlapja facebook

Események


2014. augusztus 18. Dél - Balaton két borászatához látogatunk el.


Légli Gézához és a Bujdosó pincészethez.

Dél-Balatoni bortúra
 
A MASOSZ tagjai 2014. augusztus 18-án, dél-balatoni bortúrán vettek részt, ahol két pincészet, egy étterem és egy fazekas műhely volt látogatásuk célja.
 
A kisbusz első megállója a Balatonszemesen található Bujdosó pincészet hangulatos kóstoló helyisége volt. Bujdosó Ferenc baráti hangulatú előadása során 15 tételt mutatott be számunkra, melyek között a mindennapok kellemes ivóbora és különleges, dűlőszelektált csúcsbor is poharunkba került. A példaértékű családi vállalkozás 82 hektáron (60 ha újra telepítve!) gazdálkodik a Balatonboglári Borvidéken. A kóstoló során egyértelműen érezhető volt a borok minőségén, hogy többek között a termőhely, az igényes hordóhasználat és a családi kötelék milyen magasságokba képes emelni egy terméket.
 
Ebédre nagy kíváncsisággal és szakmai érdeklődéssel érkeztünk a neves balatonszemesi Kistücsök étterembe.
 
Utunk következő állomása a Szőlőskislakon található 32 hektáros birtok büszke tulajdonosa, Légli Géza volt. Sajnos az időjárás miatt a szőlőkbe nem tudtuk kimenni, de Géza kárpótolt minket közel 10 bor, különleges mogyoróolaj és finom házi kenyér kínálásával. Egyedi boraiban a természet iránti alázat, a borkészítés szeretete és szűnni nem akaró kísérletezés eredménye volt érezhető. Aki ilyen pinot noir készítésére is képes, az felejthetetlen lesz minden borszerető ember számára!
 
A nap utolsó állomása Légli Attila fazekas műhelye volt. Attila bemutatója során a személyes alkotás varázsa és az igazi kézművesség csodás világa tárult elénk. Megismerhettük például a Tokaji eszencia egyik legkülönlegesebb tároló palackját, az amforát, vagy az asztali étkészletek gazdag tárházát.
 
Köszönet Káli Ildikónak és Rocskár Lászlónak a szervezésben nyújtott munkájukért!
 
Fabók Mihály, főszervezőDél-Balatoni bortúra
 
A MASOSZ tagjai 2014. augusztus 18-án, dél-balatoni bortúrán vettek részt, ahol két pincészet, egy étterem és egy fazekas műhely volt látogatásuk célja.
 
A kisbusz első megállója a Balatonszemesen található Bujdosó pincészet hangulatos kóstoló helyisége volt. Bujdosó Ferenc baráti hangulatú előadása során 15 tételt mutatott be számunkra, melyek között a mindennapok kellemes ivóbora és különleges, dűlőszelektált csúcsbor is poharunkba került. A példaértékű családi vállalkozás 82 hektáron (60 ha újra telepítve!) gazdálkodik a Balatonboglári Borvidéken. A kóstoló során egyértelműen érezhető volt a borok minőségén, hogy többek között a termőhely, az igényes hordóhasználat és a családi kötelék milyen magasságokba képes emelni egy terméket.
 
Ebédre nagy kíváncsisággal és szakmai érdeklődéssel érkeztünk a neves balatonszemesi Kistücsök étterembe.
 
Utunk következő állomása a Szőlőskislakon található 32 hektáros birtok büszke tulajdonosa, Légli Géza volt. Sajnos az időjárás miatt a szőlőkbe nem tudtuk kimenni, de Géza kárpótolt minket közel 10 bor, különleges mogyoróolaj és finom házi kenyér kínálásával. Egyedi boraiban a természet iránti alázat, a borkészítés szeretete és szűnni nem akaró kísérletezés eredménye volt érezhető. Aki ilyen pinot noir készítésére is képes, az felejthetetlen lesz minden borszerető ember számára!
 
A nap utolsó állomása Légli Attila fazekas műhelye volt. Attila bemutatója során a személyes alkotás varázsa és az igazi kézművesség csodás világa tárult elénk. Megismerhettük például a Tokaji eszencia egyik legkülönlegesebb tároló palackját, az amforát, vagy az asztali étkészletek gazdag tárházát.
 
Köszönet Káli Ildikónak és Rocskár Lászlónak a szervezésben nyújtott munkájukért!
 
Fabók Mihály, főszervező
 

vissza