Első Hunyadi Mátyás Diák Sommelier Bajnokság /2024. 11. 07. Szekszárd

Első alkalommal került megrendezésre az országos Diák Sommelier Bajnokság 2024. 11. 07-én. A hiánypótló eseménynek a szekszárdi Lajver Birtok (Szálka) adott otthont. A házigazda, a Tolna Vármenyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola volt. A MASOSZ (Magyar Sommelier Szövetség) a rendezvény társ rendezőjeként vett részt az eseményen: elnökségi tagunk Kern Ferenc és Par Excellence díjas oktatónk Kozma Kálmán felelt az elméleti valamint szakmai tudást számonkérő írásbeli feladatlapok és gyakorlati feladatok összeállításáért.

A verseny három részből állt: az elméleti részt követte a pezsgő felszolgálása és hat gyümölcslé felismerése,  a harmadik feladat, pedig egy bor dekantálása, majd felszolgálása volt.

Az öt tagú zsűri elnöke Evans Victoria, nemzetközi borakadémikus, 2020 évi Magyar Sommelier Bajnok volt. A zsűri tagjai pedig pedig Koch Csaba, a Magyar Borakadémia elnöke, Sebestyén Csilla, nemzetközi borakadémikus, Fecske Viktor, a Lua Resort vezető sommelier-je, és Molnár András, a 2023-as Magyar Sommelier Bajnokság 2. helyezettje, közönségdíjasa.

A versenyen hét csapat vett részt. A  győztes a házigazdák „HUNYADISOKKK” nevű csapata lett Szekszárdról: Géringer Anna Kincső, Sárkány Inez és Varga Márton versenyzők, valamint Sáfrány Szabolcs felkészítő oktató. Ők lettek a közönségdíjasok is.

Második helyezett lett a Baranya Vármegyei Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola „Zsolnay” nevű csapata Pécsről , harmadik pedig a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum „Kossuth Fiúk” csapata lett Kalocsáról.

Különdíjat kapott az orosházi Király Gabriella, aki az elméleti részben és a pécsi Frank Bertina Luca, aki pedig a pezsgőtöltésben és italfelismerésben volt a legkiválóbb.

Az bajnokságról készült képek itt tekinthetőek meg. Videó pedig itt.

További beszámoló a bajnokságról pedig itt.

Tovább ⇒